En tung dag

April månad är, för mig, en mycket känslig månad. Många fyller år av mina vänner och i min familj just denna månaden, mamma, bror, sambo, och min bror som inte lever längre. Så denna månaden brukar innebära massa stress och jobbiga känslor. Skillnaden i år är att jag har en son som jag kan leka med så jag glömmer lite av det jobbiga.

Min bror tog sitt liv 14 Juli 2002 och jag var dessvärre den som hittade honom hängande under vår trappa mitt i huset. Lite mindre än en månad senare skulle jag fylla 16 år och jag skulle dessutom börja gynmasiet, vilket var två saker jag såg fram emot mycket. Istället blev det jobbigt att börja gymnasiet och jag hade inte så underbar födelsedag heller. Jag minns inte riktigt de första 2 åren efter att min bror tog sitt liv och där med heller inte de åren av gymnasiet. Tur var att jag fick komma ihåg min student iaf. Vid det tillfället hade vi flyttat från ett helt underbart hus. Det var skönt för mig att slippa påminnas varje dag av vad jag fann under trappan den dagen, men samtidigt väldigt tungt. Det var många minnen i det huset sen man var liten. Ibland när jag tänker på det, efter snart 8 år, så kan jag inte förstå varför jag övertygade min mamma att sälja huset och flytta där ifrån. Jag saknar det huset och alla dess minnen.

Igår när jag skulle köra till min mamma för att fira henne och min bror så tog jag en omväg och körde via det gamla huset. Hela kroppen skakade något när jag började köra in på gatan men det förvandlades till illamående när jag fick se huset och blev varse om den dagen då alla ambulanser kom, mina brödrar stressade hem, min pappa och hans sambo skyndade sig hem, och mamma, ååå stackars mamma, inte kunde komma hem då hon var på resa med sin dåvarande pojkvän. Men i nästan en timme satt jag där själv med ambulanspersonalen runt mig och allt var som i ett gasmoln, jag hörde inget och såg inget mer än bilden av min bror framför mig. Den mardrömmen har sen dess rullat i mitt huvud otaliga nätter och har än inte försvunnit.

Vilket fall som så var jag tvungen att ta en bild på huset som minne. Mina föräldrar har ju ”gjort” detta huset själva så trots att de målat om och byggt ut det så minns jag allt. Här växte jag upp.

Oh well.. Till något roligare. Vi firade som sagt min mamma och min bror igår med. Vi kunde inte stanna så länge då det blev sent på kvällen som de flesta gäster kom men vi lekte massvis med kusinen Elvira. 🙂

Vi bokade dessutom äntligen vår resa till England.. Weeeiiii.. Ska bli såååå skönt att komma hemifrån. 😛

Lämna en kommentar